REFİKA’DAN ÜRÜNLER REFİKA’NIN YEMEK OKULU
Reklam ve İşbirlikleri için : 0530 546 93 69
0

Mucize Lezzetler Bölüm 32 Kapanış Partisi – Sezon Finali

Çıtır Defne Yaprağı Cipsi

Taze defne yapraklarından 40 tane toplayıp, yıkayıp kurulayın. Bir kapta 70gr. yerli sürülebilir keçi peyniri, 2 adet yumurta akı, 1 çorba kaşığı zahter, 20 çekimlik karabiber, yarım çay kaşığı pulbiber ve yarım çay kaşığı tuzu karıştırın. Krema haline gelinceye kadar Blendy el blender‘i kullanarak çekin. Defne yapraklarını karışımın içine batırdıktan sonra yağlanmış kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tek tek dizin. 200 derecede ısıttığınız fırının orta katında 12-15 dakika pişirin.

8-10 Kişilik
40 adet defne yaprağı
70 gr. sürülebilir keçi peyniri
2 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı zahter
½ tatlı kaşığı karabiber
½ çay kaşığı pulbiber
½ çay kaşığı tuz

——————————————————————————–

İştah Açan Dürümler 

Öncelikle, iyi yapılmış ve az tuzlu biber salçası bu tarif için çok önemli.

Bir havanda 8 diş sarımsağı biraz tuzla birlikte dövün. 2 avuç cevizi ve 1 tatlı kaşığı dört renk biberi de ekleyerek dövmeye devam edin. 5 çorba kaşığı biber salçasını ve 3-4 dal taze kekikği de ilave edip, karışımın birbirine geçebilmesi için ½ çay bardağı zeytinyağı ekleyerek karıştırın. Tarifin başrol oyuncularından 100 gr. parmesan peynirini de rendeleyerek havandaki karışıma ekleyin. Tatlar iyice birbirine geçene kadar karıştırın. Bu sırada lavaşları 8 eşit üçgene ayırın. 1 adet kırmızı dolmalık biberi ince şeritler halinde doğrayın ve fesleğenin iri yapraklarını ayırın. Sıra bunları kürdana dizmeye geldi. Kapari ve kürdanınızı yanınızda hazır edin. Ufak pizza dilimleri gibi açık olan lavaşlara, hazırladığınız karışımdan bolca sürün, yalnız üçgenin tepesine biraz daha az karışım koyun ki taşmasın. Bir parça biber ve fesleğen ekleyip sarın. Sırayla kapari, kiraz domates ve de sardığınız dürümleri kürdana takıp, nefis iştah açıcı dürümlerinizi ikram etmeye hazır edin.

20 Kişilik
5 çorba kaşığı ev yapımı veya organik biber salçası
1tatlı kaşığı dört renk biber
8 diş sarımsak
2 avuç ceviz
½ çay bardağı zeytinyağı
100 gr. parmesan peyniri
2 adet lavaş
3-4 dal taze kekik
6-7 dal taze fesleğen
1 adet kırmızı dolmalık biber
10 adet kiraz domates
1 tatlı kaşığı kapari
20 adet kürdan

———————————————————————————

Salda Sarhoş Çilek

1 adet taze yufkayı açın ve yarısını 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı ile yağlayıp, ikiye katlayın. Yufkayı 4’er cm.’lik karelere kesin. Çilekleri 2-3 mm. kalınlığında dilimleyin. Çukur bir kapta 15 tane çileğe, 2 çorba kaşığı kahverengi şeker ve 4 çorba kaşığı viski koyun. Şeker ile çilek birbirleri ile kaynaşacaklar ve çilek suyunu bırakacak. Viski ise bu su ile birleşip bambaşka bir aroma katacak. Bu karışıma bir de çubuk vanilyanın yarısının içini eklediniz mi yemeden önce kokusu insanın başını döndürecek. Karışımdaki şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın. Sonra tepsinize fırın kağıdını serin. Hazırladığınız kare yufkaları yerleştirip üzerine çilekli harcı ilave edin ve 230-250 derecelik fırının ızgara ayarında yufkalar çıtırlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Keçi peyniri ve taze nane yavruları ile sunumu tamamlayıp, servis edin.

8-10 Kişilik
1 adet yufka
1 çorba kaşığı tereyağı
15 adet çilek
½ çubuk vanilya
4 çorba kaşığı viski
2 çorba kaşığı kahverengi şeker
Keçi peyniri
Taze nane

———————————————————————————

Tahinli Mantılı Köfte

Kıymayı çukur bir kaba koyun, 1 adet soğanı, ½ demet maydanozu ve 2 diş sarımsağı ince ince kıyıp sırayla kıymaya ekleyin. Sonra karışıma baharatları ekleyin, içine 1 yumurtayı kırın ve köfte harcını yoğurun. Bu köfteyi ne kadar çok yoğurursanız tadı o kadar güzel olur. Kıvamı tutturacak kadar ekmek içi veya 2 çorba kaşığı kadar galeta unu ekleyin. Köftelerinizi mantıların büyüklüğünde toplar haline getirin. Tepsiye fırın kağıdı koyun. Mantıları biraz zeytinyağı ile yağladıktan sonra ısınmış 250 derecelik fırında 4-5 dakika kızartın. Ardından köfteleri de ekleyin ve 15-20 dakika kadar da onlarla pişirin. Tepsinin tıka basa dolu olmaması önemli ki mantılar ve köfteleri rahatça karıştırabilin, yağları birbirine geçsin. Oda sıcaklığında beklettiğiniz 4 çorba kaşığı yoğurdu, 2 çorba kaşığı tahin ve 2 limonun suyu ile iyice karıştırın. Limon suyu tahinin açılmasını sağlayacak ve yoğurt-tahin karışımının kremamsı bir hal almasına yardımcı olacak. Mantılı köftelerin üzerine bu sosu döktükten sonra biraz da sumakla şenlendirin. Gözü ve mideyi bayram ettirecek bir lezzet sizi bekliyor.

6-10 Kişilik
½ kg. kıyma
½ kg. mantı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
½ bağ maydanoz
2 çorba kaşığı galeta unu
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı köfte baharı
½ çorba kaşığı sumak
1,5 çorba kaşığı zeytinyağı
Sos
4 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı yoğun tahin
2 limonun suyu
Sumak